maanantai 26. maaliskuuta 2012

Tallipiha sopii lapsiperheen kohteeksi

Monet Tampereen nähtävyydet kiinnostavat lähinnä aikuisia. Kaupungissa on kuitenkin Särkänniemen ohella myös muita lapsille ja lapsenmielisille sopivia nähtävyyksiä, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa lyhyenkin kaupunkiloman ohjelmaan. Yksi niistä on Finlaysonin Tallipiha.

Tallipiha on alunperin Finlaysonin tehtaanpatruunan Wilhelm von Nottbeckin asuinrakennusten yhteyteen kuulunut talouspiha. Se oli nupukivillä päällystetty piha, jossa sijaitsivat patruunan talli, vaunuvaja, tallimestarin ja tallimiehen talot sekä Kuninkaankadun puolella vahdin ja kuskin talot.

Näiden lisäksi alueella sijaitsi 1800-luvulla suuri kanala. Muistitiedon mukaan alueella pidettiin myös muutamia lehmiä, mutta karjasuojasta ei ole säilynyt tarkempaa tietoa.

Nykyään tallipihan taloissa on pieniä myymälöitä ja kahviloita.

Oma suosikkini Tallipihan tarjonnasta on Tallipihan Suklaapuoti. Suklaapuoti on varmasti makean ystävien suosikkikohde Tampereella, sillä pienestä suklaapuodista saat erinomaisia käsintehtyjä suklaakonvehteja ja muita herkullisia makeisia, keksejä, marmeladeja ja muita vanhanajan makeita erikoisuuksia.

Tallipihalla järjestetään säännöllisesti myös erilaisia tapahtumia. Esimerkiksi ensi viikonloppuna pidetään pääsiäismarkkinat. Pääsiäismarkkinoilla perheen pienille on tarjolla myös hevosajelua ja ponitalutusta. Vanhassa tallissa voi tutustua myös pupuihin!

Kesäkuun 3. päivänä 2012 järjestetään kesäkauden avajaiset. Avajaisissa on käsityöläisten tori, johon osallistuu taitojaan ja tuotteitaan esitteleviä vierailevia käsityöläisiä. Tule ja tutustu Tampereen Tallipihaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti